Top Song: Coldplay en een beetje Beyoncé

'Hymn For The Weekend'

De meest succesvolle band van de afgelopen jaren heeft één van de beste zangeressen van de afgelopen jaren weten te strikken voor de Top Song van komende week: Beyoncé zingt mee met Coldplay op 'Hymn For The Weekend'.

Onofficieel duet

'Hymn For The Weekend' is de tweede Top Song voor Coldplay en verscheen eind 2015 al op het album A Head Full Of Dreams, maar verschijnt nu pas op single. De naam van Beyoncé staat ondanks haar bijdrage niet bij de single vermeld, wat betekent dat ze officieel haar eerste Top Song misloopt. Maar we weten allemaal dat ze gewoon meezingt.

Niet op het hoesje

 In het verleden waren er wel meer van dit soort duetten waarbij de naam van een van de artiesten niet op het hoesje mocht verschijnen, denk aan Mick Jagger met Carly Simon op 'You're So Vain', Elton John op 'Whatever Gets You Thru The Night' van John Lennon, Michael McDonald op 'Alright' van Christopher Cross en Bryan Adams op 'Don't Forget Me (When I'm Gone)' van Glass Tiger.

Onder de indruk

Bassist Guy Berryman is onder de indruk van de vocale kwaliteiten van de zangeres."Ze kwam de studio binnen, deed haar ding en ze was ongelofelijk professioneel. Ik geloof dat ze na vijf minuten alweer buiten stond." Eerder werkte de band ook al samen met zangeres Rihanna.

Benieuwd hoe de nieuwe Top Song klinkt? Beluister hem hier terug in onze Spotify playlist. 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie