De Kluis: Heatwave - 'The Groove Line'

1977

Een niets minder dan briljante songwriter die zelf ook liedjes maakte in zijn eigen band heatwave. Rod Temperton deed het met Heatwave en dat was fantastisch.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.In de zoektocht in De Kluis komen we deze keer bij een Engels bandje uit de jaren zeventig. Ze scoorden één hele fijne, bekende discohit met 'Boogie Nights', maar Gerard wil het vooral over de toetsenist van Heatwave hebben.

Rod Temperton

Het zit namelijk zo dat wanneer je 'Off The Wall' van Michael Jackson naast 'Boogie Nights' legt je praktisch dezelfde plaat hoort. Plagiaat? Nope! Het is namelijk dezelfde producer/songwriter die deze plaat maakte, namelijk de toetsenist van Heatwave: Rod Temperton.

Onder de hoede van Quincy Jones werd Rod steeds beter in het schrijven van liedjes en dat leverde ook de nodige contacten op. Uiteindelijk leverde hij een hysterische hoeveelheid ongelooflijk goede platen. Een piepkleine greep: 'Rock With You' en 'Thriller' van Michael Jackson, 'Love Is In Control' van Donna Summer, 'Livin' In The Streets' van Aretha Franklin en 'Yah Mo B There' van James Ingram en Michael McDonald.

Meer dan 'Boogie Nights'

Rod z'n bandje Heatwave maakte meer dan 'Boogie Nights', bijvoorbeeld dit 'The Groove Line'. Deze hoor je nauwelijk meer, maar is ook fan-tas-tisch. Disco a-gogo!

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Heatwave - 'The Groove Line'


STER Advertentie
STER Advertentie