Eerste namen North Sea Jazz bekend

Level 42, Gregory Porter, Simply Red en velen anderen van de partij

De directeur van North Sea Jazz Festival heeft vanochtend bij Ekdom In De Ochtend de eerste namen aangekondigd voor de editie van 2016.

Simply Red, The Roots en Gregory Porter

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken laat weten dat onder meer Simply Red, The Roots en Gregory Porter naar het North Sea Jazz Festival komen op 8, 9 en 10 juli in Rotterdam. Maar dat zijn niet de enige namen die op de 41e editie van het festival te zien zijn. Jill Scott, Level 42, Diana Krall, Buddy Guy, Sabrina Starke, Walter Trout en Snarky Puppy zijn ook al bekendgemaakt worden.

EWF

Ook de komst van de Amerikaanse disco- en funkgroep Earth, Wind & Fire is inmiddels bevestigd. De band, onder aanvoering van Philip Bailey, is op zaterdag 9 juli de hoofdact van North Sea Jazz. Earth, Wind & Fire scoorde in de jaren 70 en 80 dikke hits met onder meer 'September', 'Boogie Wonderland', 'Let's Groove', 'In The Stone' en 'Star'. Bailey had een hit met 'Easy Lover', een duet met Phil Collins.

Chick Corea viert 75e verjaardag

Maar er is meer: Chick Corea viert namelijk zijn 75e verjaardag op North Sea Jazz en ook zijn er optredens van onder meer Branford Marsalis Quartet, Antonio Sanchez, Anderson Paak, Colin Stetson en Sarah Neufeld, Scofield Mehldau Guiliana en er is een reünie van Steps Ahead. Het kan niet op!

Nog veel meer namen

De komende maanden worden er nog veel meer namen bekendgemaakt voor North Sea Jazz, waarbij NPO Radio 2 dit jaar ook aanwezig zal zijn. Het festival, waar soul, jazz en heel veel andere muziekstijlen samenkomen, vindt plaats in de Rotterdamse Ahoy.

STER Advertentie
STER Advertentie