Programma

Nena, Selah Sue en Santana naar Bospop

  1. Nieuwschevron right
  2. Nena, Selah Sue en Santana naar Bospop

Rockfestival Bospop heeft nieuwe namen aan zijn line-up toegevoegd, waaronder Selah Sue, Nena en gitaarheld Santana.

Debuut op Bospop

De Duitse zangeres Nena is op zaterdag 9 juli te zien op Bospop. In de jaren 80 scoorde ze een wereldhit met '99 Luftballons' en in 2002 maakte ze samen met Kim Wilde een comeback in de hitlijsten met een Engelse versie van 'Ihrgendwie, Ihrendwo, Ihrgendwann'. Dit jaar maakt ze haar debuut op Bospop. Op dezelfde dag treden ook de Belgische zangeres Selah Sue, bluesgrootheid Walter Trout, punkrockers Flogging Molly, de Duitse industrialband Eisbrecher en onze eigen Kovacs op.

Alleen maar classics

Een dag later is de band van Carlos Santana de hoofdact. In zijn inmiddels vijftigjarige carrière bouwde de iconische gitarist een oeuvre op met classics als 'Oya Como Va', 'Samba Pa Tí', 'Black Magic Woman', 'The Game Of Love' en 'She's Not There'. Het duo Roxette, één van de meest succesvolle Zweedese popgroepen sinds ABBA, komt langs om al zijn hits te zingen, net als onze eigen rockhelden van Kensington. Verder staan Trixie Whitley, CC Smugglers en Def Americans op het affiche.

Win een passepartout

Bospop wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Radio 2. Gedurende het twee dagen durende festival in Weert, op 9 en 10 juli, treden ruim dertig bands op, verdeeld over twee podia. Daarnaast is er een 24-uurstent en een festivalmarkt. Kaarten voor het festival zijn al beschikbaar, maar je kunt ook binnenkort op NPO Radio 2 een passepartout winnen voor het volledige festival.

Ster advertentie
Ster advertentie