Artiest

Flo Rida

  1. Artiestenchevron right
  2. Flo Rida
Flo Rida is het pseudoniem van de Amerikaanse rapper Tramar Dillard. In Nederland scoort hij top 10-hits met Right Round, Club Can't Handle Me en Whistle. Daarnaast is hij te horen op hits van onder anderen Tiësto, Taio Cruz, Alexandra Burke, Inna en Olly Murs.

Biografie

Dillard vernoemt zichzelf naar de staat waarin hij op 16 december 1979 wordt geboren. Hij breekt in eigen land door met zijn debuutsingle Low, een samenwerking met T-Pain, die begin 2008 tien weken op de eerste plek van de Amerikaanse hitlijsten staat. De track is te vinden op zijn debuutalbum Mail On Sunday, waarop hij samenwerkt met artiesten als Lil' Wayne, Sean Kingston en Timbaland. In 2009 volgt het tweede album R.O.O.T.S. (Route Of Overcoming The Struggle). Hiervan wordt Right Round als eerste single uitgebracht. De dan nog onbekende Kesha zingt het refrein, dat geleend is van de eighties-classic You Spin Me Round van Dead Or Alive. Het is een top 10-hit in Nederland en staat zes weken bovenaan in de VS.

Filmhits

We horen Flo Rida ondertussen vaak terug in films. Zo komt Low voorbij in Step Up 2: The Streets en Right Round wordt gebruikt in de kaskraker The Hangover. Hij levert wederom een bijdrage aan de soundtrack voor het derde deel van de Step Up-dansfilmreeks, nu met Club Can't Handle Me, geproduceerd door David Guetta. Het wordt zijn tweede top 10-notering in Nederland en het is ook te vinden op zijn derde album Only One Flo (Part 1). Zijn daaropvolgende album Wild Ones brengt twee hitsingles voort, de top 5-hit Whistle en het titelnummer met zangeres Sia. Daarna heeft Flo Rida nog bescheiden hits met G.D.F.R. en I Don’t Like You, I Love You, afkomstig van het album My House.