Artiest

Major Lazer

  1. Artiestenchevron right
  2. Major Lazer
DJ-project van Diplo, een Amerikaanse producer die eigenlijk Thomas Wesley Pentz heet. Tot 2011 zit ook DJ Switch bij het project. In Nederland breekt Major Lazer door met de single 'Get Free'.

MMajor Lazer is een fictief cartoonpersonage, bedacht door DJ's en producers Diplo en Switch. Alle fictie op een stokje, want in 2009 komt het eerste album uit: Guns Don’t Kill People… Lazers Do. Met de fictieve persberichten en een kleine hype om het personage van Major Lazer, krijgen de jongens opeens media-aandacht. Langzaam maar zeker worden ze bekender.

'Get Free'

De single 'Get Free' wordt in 2012 uitgebracht. Het nummer zorgt voor de doorbraak van Major Lazer in Nederland. Het nummer wordt 3FM Megahit en krijgt veel airplay op de radio.

Free The Universe

Het tweede album Free The Universe komt uit in april 2013. Op de plaat staat de succesvolle single 'Get Free', maar ook het nummer 'Watch Out For This (Bumaye)'.

Derde album

In het voorjaar van 2015 brengt Major Lazer 'Lean On' (feat. MØ) uit, een track die hij maakt met onder meer DJ Snake. De vocalen zijn afkomstig van de Deense singer-songwriter MØ. Het nummer verschijnt op het derde album van Major Lazer, dat in april 2015 wordt uitgebracht. Voor de plaat werkt Major Lazer samen met grote namen als Ellie Goulding en Ariana Grande.

Optredens in 2015

Major Lazer staat in augustus op Lowlands 2015, een maand later doet hij de HMH in Amsterdam aan.