Naar homepage
Artiest

Elvis vs. JXL

  1. Artiestenchevron right
  2. Elvis vs. JXL
De nabestaanden van Elvis Presley geven eigenlijk nooit toestemming voor remixen van The King. Wanneer Tom Holkenborg, alias Junkie XL, met een bewerking van ‘A Little Less Conversation’ bezig is, waarschuwen de mensen om hem heen daar dan ook voor. Hoe ie het doet, weet niemand, maar Holkenborg krijgt het voor elkaar.

De nabestaanden eisen echter wel dat de naam Junkie XL niet gebruikt mag worden. Holkenborg gaat akkoord en brengt de single onder de afkorting JXL uit. Ondertussen kent de halve wereld de remix al omdat deze te horen is onder een spectaculaire commercial van Nike. ‘A Little Less Conversation’ is de eerste nummer 1-hit van Elvis Presley sinds 1963. Toen stond The King bovenaan de Nederlandse Top 40 met ‘(You’re The) Devil In Disguise’. De remix komt in de zomer van 2002 op nummer 1 binnen in de Engelse UK Top 75.

Nummer 1

Binnen een paar weken staat het nummer ook op de eerste positie in Australië, Denemarken, Griekenland, Ierland, Mexico, Noorwegen en… Nederland. Verder haalt ‘A Little Less Conversation’ de Top 10 in Oostenrijk, Finland, Hongarije, Portugal en Spanje.

Nummers van Elvis vs. JXL