DINAND gaat na zeven jaar weer met band optreden

Vanochtend live in Jan-Willem Start Op

DINAND stond vanochtend live op de bühne bij Jan-Willem Start Op. Hij nam niet alleen z'n gitaar mee, maar ook een scoop. Eentje die hij vorige week bij Bart nog niet kon vertellen.

"Ik heb zeven jaar niet opgetreden met een band", vertelt Dinand Woesthoff. Hij was een tijdje terug samen met Jan-Willem en Jeroen bij een uitzending van Matthijs Gaat Door. "En dat was de eerste keer dat ik weer een band om mij heen had staan. Ik was wel gewend om inmiddels heel veel akoestisch te spelen, maar dat hele grootse gevoel van met een band spelen was ik kwijt. En eigenlijk had ik daar binnen één seconde besloten: 'Dit is wat ik ga doen'. Aan het eind van het jaar, als alles hopelijk weer kan, ga ik de meest fantastische band om me heen verzamelen en gewoon gigs geven." 

Nieuwe plaat vol reflectie 

Eind november duikt Dinand voor het eerst sinds zeven jaar weer het podium op met een band. Maar vanochtend stond hij nog solo op de bühne van de ochtendshow met zijn nieuwe single The Highest Of All. De single is een voorproefje van Dindands nieuwe album Luck of Birth, waar hij ruim vier jaar aan gewerkt heeft. Luck of Birth gaat, zoals de naam al doet vermoeden, flink de diepte in. "Dat hele album is een reflectie", vertelt Dinand. De naam van het album vond hij Griekenland. "Dat stond gesprayed op een uitgebrande auto. Ze noemden die plaats op dat moment de hel van Europa. Dat was het laatste plekje waar vluchtelingen Europa nog binnen konden komen. Ik heb daar zoveel meegemaakt, dat ik me besefte hoe ongefelijk veel mazzel ik heb dat ik hier geboren ben. En hoe dankbaar ik daar voor wil zijn." 

​Check zijn live optreden hieronder: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties