Het recept van Jan-Willems fenomenale friet

Vanochtend in Jan-Willem Start Op!

Al jaren vertelt Jan-Willem dat hij de beste friet van Veenendaal en omstreken bakt. Dus besloot Jeroen dat hij dat op de dag voor zijn verjaardag weleens mocht gaan bewijzen. Check zijn recept hieronder!

Nietsvermoedend begon Jan-Willem afgelopen vrijdag om 6.00 uur aan de ochtendshow. Tot Jeroen hem overviel met een verrassing. "En er is nog iets dat steeds maar uitgesteld wordt, Jan-Willem", begon Jeroen. Jan-Willem vertelt namelijk al drie jaar lang dat hij zelf hele lekkere friet kan bakken, maar heeft dit nog nooit in de uitzending bewezen. Daarom nam Jeroen als verjaardagscadeau een frituurpan, frituurvet en Zeeuwse bonken mee. "Wij willen jou heel graag de kans geven om ons eindelijk eens te laten zien dat jij de beste frietmaker van heel Midden-Nederland bent", legt hij uit. 

Het recept 

En of Jan-Willem zijn frietbaktalent vanochtend bewezen heeft. Het geheime ingrediënt van Jan-Willems friet zijn de Zeeuwse bonken. Hoe je deze aardappels tot die lekkere friet omtovert? 

  • Je schilt de Zeeuwse bonken en snijdt er frietjes van. Je kunt ervoor kiezen om ze te wassen, maar dan was je het zetmeel eraf. Je kan het zetmeel er ook aan laten zitten, dan krijg je een krokanter korstje. 

  • Je bakt ze 7 minuten voor op 160 graden. 

  • Daarna laat je ze helemaal afkoelen. 

  • Daarna bak je ze 3 minuten op 190 graden. Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties