Hoe een gitaar Smith & Burrows op de titel van hun nieuwe album bracht

Vandaag releasen ze 'Only Smith & Burrows Is Good Enough'

Na tien jaar lanceren Smith & Burrows vandaag eindelijk een nieuw album genaamd ‘Only Smith & Burrows Is Good Enough’. De titel van het album hebben de artiesten simpelweg gejat, zo bekennen Andy Burrows en Tom Smith in Jan-Willem Start Op.

Twee vrienden die samen muziek maken, dat is de essentie van Smith & Burrows. “We go way back”, legt Tom Smith - ook bekend van Editors - uit. Ze ontmoetten elkaar op Glastonbury in 2005. “Die avond speelde Razorlight de headline van een ander podium. En Editors speelden vrij vroeg op de avond. We waren backstage aan het chillen en werden al snel goede vrienden.” 

Albumtitel gejat van een Gibson gitaar 

De vrienden hebben ambitie, maar zijn voornamelijk heel relaxed. “Het maakt niet zoveel uit. Dat zorgt voor een hele fijne creatieve situatie”, legt Andy Burrows uit. Die relaxte creativiteit leverde na tien jaar hun gloednieuwe album ‘Only Smith & Burrows Is Good Enough’ op. Een bescheiden titel, die ze eigenlijk gejat hebben. “We waren in Nashville, naast een aantal oude Gibson gitaren. Op één van de gitaren stond ‘only a Gibson guitar is good enough’. En dat hebben we gewoon gestolen”, vertelt Burrows. 

Check hieronder het hele gesprek: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties