Waar kun je veilig schaatsen op natuurijs?

Erik Ekkel houdt het al jaren bij

Waar kun je nu écht veilig schaatsen? Het is een vraag die veel mensen deze week bezighoudt. Erik Ekkel weet het antwoord en vertelt in Jan-Willem Start Op hoe je veilig natuurijs herkent.

De laatste dagen heeft Erik Ekkel, digitale ijsmeester van Nederland, het extra druk. "Ik ben alweer bezig", vertelt hij als Jan-Willem en Jeroen hem om kwart voor zeven 's ochtends bellen. "De laatste dagen gaat het wel heel erg snel. Er zijn heel veel meldingen en ook heel veel dubbele meldingen." 

Veilig natuurijs herkennen

De digitale ijsmeester houdt op zijn website en in zijn kersverse app 'IJsmeester' bij welk natuurijs veilig is om op te schaatsen. Dat bepaalt hij niet in zijn eentje, maar samen met alle mensen die meldingen insturen. "Het blijft wel zaak om toch uit te kijken", legt hij uit. "Gisteren zijn er inderdaad behoorlijk wat mensen door het ijs gezakt." 

​Check hieronder Ekkels tips om veilig natuurijs te herkennen: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties