Clay springt in de bres voor lotgenoten: 'Wees alert op signalen huiselijk geweld'

In Jan-Willem Start Op doet hij zijn verhaal

Clay is slachtoffer van huiselijk geweld en zet zich nu in voor lotgenoten. In Jan-Willem Start Op vertelt hij hoe je signalen van huiselijk geweld kunt herkennen.

De 25-jarige Clay werd in zijn jeugd slachtoffer van huiselijk geweld. Hij wist de penibele situatie thuis vier jaar geleden te ontvluchten en weet als geen ander dat de signalen van huiselijk geweld makkelijk gemist kunnen worden. Nu springt hij daarom in de bres voor zijn lotgenoten. Zijn boodschap is simpel: "Wees alert". 

Signalen herkennen 

Signalen van huiselijk geweld zijn volgens Clay al in kleine details te herkennen.  "Bij ons thuis waren de gordijnen altijd dicht, niemand kon zien wat er bij ons thuis gebeurde", vertelt hij. "Als er bijvoorbeeld een gezin met drie kinderen woont, maar je ziet die kinderen nooit buiten komen. Dan zou je best wel eens naar Veilig Thuis kunnen bellen." 

Zit je in een onveilig thuissituatie of herken je signalen? Dan kun je bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. 

Clay springt in de bres voor lotgenoten: "Wees alert op signalen huiselijk geweld"


Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties