"Vrij verbijsterend dat coalitie de motie tegenging"

Vandaag wordt er gestemd over twee moties

Vandaag wordt er in de Tweede Kamer hoofdelijk gestemd over twee moties van de SP en de PVDA. Het gaat over twee onderwerpen die ons allemaal bezig hebben gehouden: de zorg en de aanpak van de coronacrisis. "Dit is een soort laatste kans, het is heel erg spannend", vertelt Lodewijk Asscher.

Tussentijds onderzoek 

Eén van de moties gaat over een onderzoek dat de PvdA graag wil doen naar de coronacrisis. Volgens hen is dit het uitgekozen moment, omdat het aantal besmettingen gedaald is en de crisis even is gaan liggen. "Als je zo'n extreme crisis meemaakt met zulke grote gevolgen, is het verstandig om ook tussentijds te kijken: "Wat kan er nu beter? Wat voor lessen zijn er te leren?", legt Lodewijk Asscher uit.  

Niet klappen, maar lappen 

De tweede motie gaat over de zorg, die volgens Asscher structureel beter moet worden beloond. "Dat betekent dat mensen meer gaan verdienen en dat er wat gebeurt aan de werkdruk", legt Asscher uit. "Toen in maart de crisis op z'n hoogst was, stond iedereen te applaudiseren. Dan vind ik het ook wel fair om het niet te vergeten drie maanden later. (...) Als er nou een groep is die meer verdient, dan zijn het die medewerkers in de zorg." 

Check hieronder het hele gesprek: Foto omslag: Bullet-Ray. 

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties