Publiek onmisbaar bij profvoetbal volgens Tom Egbers

"Net een training"

"Zielloos en steriel", zo noemt NOS verslaggever Tom Egbers profvoetbal zonder publiek. Dit weekend is in lege stadions en onder strenge voorwaarden de bal weer gaan rollen in de Bundesliga. Maar of dit nu de toekomst is voor de profs?

Als het aan NOS sportverslaggever Tom Egbers ligt zeker niet. "Als dit het voetbal van de toekomst zou zijn, dan heeft het voetbal geen toekomst. Althans het profvoetbal", vertelt hij. Volgens hem is publiek een onmisbaar aspect van het profvoetbal. "Profvoetbal is een interactie tussen spelers en het publiek", legt hij uit. 

We zullen het voorlopig met wedstrijden zonder publiek moeten doen, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Ondanks dat Egbers er geen fan van is, vindt hij het wel heel fijn dat deze mogelijkheid er nu is. "Dit is de redding, het is fantastisch dat het in Duitsland überhaupt kan, dit biedt een lifeline voor het voetbal", vertelt hij. Al moet er nog wel het één en ander onderzocht worden volgens hem, zo vindt hij geluidseffecten tijdens wedstrijden geen gek idee. "We zullen dingen moeten bedenken om het toch aantrekkelijk te maken."

Check het hele gesprek met Tom Egbers hieronder: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties