Jeroen begrijpt zijn opa beter na het ontdekken van zijn oorlogsverhaal

"De verschrikking en onmenselijkheid: daar kan je je een voorstelling bij maken"

Hij sprak nooit over de oorlog, Anton Kijk in de Vegte, de opa van Jeroen. Pas jaren na zijn overlijden, ontdekt Jeroen het huiveringwekkende oorlogsverhaal van zijn opa. "De verschikking en de onmenselijkheid die hij heeft meegemaakt, daar kun je je geen voorstelling bij maken", vertelt hij.

Het verhaal van Jeroens opa is inmiddels vereeuwigd in het boek  'De oorlog gaat nooit voorbij', dat historicus en verslaggever Martin van der Linde schreef. Vanmiddag is er op RTV Oost ook een documentaire te zien, over het oorlogsverhaal van Anton Kijk in de Vegte. Daarom belden we vanochtend met Martin van der Linde in Jan-Willem Start Op. Check hieronder het hele gesprek: 

De documentaire is onder deze video te bekijken. Meer over het verhaal van Anton Kijk in de Vegte zie je in de documentaire van RTV Oost en op hun website. Bekijk de aflevering hieronder alvast!

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties