Lokt Heel Holland Bakt ongelukken uit?!

Onze onderzoeksredactie stuitte op een mysterie

Dankzij een appje van Constance stuitte de onderzoeksredactie van het '10 voor 9 journaal' op een bijzonder verhaal. Waarom moeten de bakkers altijd met het spektakelstuk naar voren lopen, terwijl dat bij de minder ingewikkelde taartjes niet hoeft?

Engels idee 

De aangewezen persoon om daar antwoord op te geven is natuurlijk: Robèrt van Beckhoven! Daarom voelden we hem vanochtend even aan de tand. "Voor het antwoord kun je beter Engeland bellen, want dat hebben ze daar bedacht", vertelt de Meesterbakker. "Het is natuurlijk een Engels format." 

Voor de spanning

"Als je wereldwijd naar de grootste wedstrijden kijkt, moet je altijd met je spektakelstuk kunnen lopen", vertelt Robèrt. Het loopje is dus niet alleen maar voor de spanning van de televisie-uitzending. Bij sommige wedstrijden is het zelfs zo dat het spektakelstuk een uur moeten kunnen blijven staan. En het is natuurlijk ook vrij praktisch: "Anders zouden alle mensen de taarten moeten komen halen in de bakkerij, als ik er niet mee zou kunnen lopen", legt de Meesterbakker uit. 

Check hieronder het hele gesprek: Foto omslag: Omroep MAX

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties