Opnieuw tegenslag in toeslagenaffaire

SP-Kamerlid Renske Leijten praat ons bij

Veel nieuws rondom de toeslagenaffaire vanochtend. Daarom belden we in Jan-Willem Start Op! met SP-Kamerlid Renske Leijten, die zich al een poos druk maakt over deze affaire.

Opnieuw deadline niet gehaald 

Net op de ochtend dat minister Hoekstra met een aantal gedupeerde ouders in gesprek gaat, komt er weer slecht nieuws bij. De belastingdienst zou 22 ouders vandaag inzage geven in hun dossiers, maar die deadline hebben ze niet gehaald. De ouders willen weten waarom ze door de fiscus zijn aangemerkt als mogelijke fraudeurs. 

Zwartgelakte dossiers

Renske Leijten weet waarom de dossiers vandaag toch niet naar de ouders gaan. "Die dossiers waren gister klaar", legt ze uit. De minister wilde echter zeker weten dat de dossiers niet weer zwartgelakt waren. "Want dan staan we echt voor paal, zei hij. Dat was wel het geval. En toen zei de minister: 'Dat gaan we echt niet doen'." 

Luister hieronder het hele gesprek met Renske Leijten: 

SP-Kamerlid Renske Leijten over nieuwe tegenslag in toeslagenaffaire


Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties