Wat is er nu al bekend over de gevonden bombrieven?

Frans Zuidhoek van Politie Eenheid Amsterdam geeft een update

Bij verschillende bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn de afgelopen dagen bombrieven bezorgd. De explosieven zijn niet afgegaan, maar hadden zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. Wat er al bekend is? Frans Zuidhoek van Politie Eenheid Amsterdam geeft een update in Jan-Willem Start Op.

Zes bombrieven ontvangen

In totaal zijn er zes bombrieven bezorgd. Onder andere bij een tankstation, een hotel, een autobedrijf en een makelaarskantoor. Op de brieven staat het Centraal Invorderings Bureau uit Rotterdam aangegeven als het retouradres. "Het bedrijf heeft er absoluut niets mee te maken", vertelt Frans Zuidhoek. "Zij versturen hun post ook in een envelop waarop het adres ook gedrukt staat en in dit geval zitten er stickers op."

Motief onduidelijk 

Op dit moment is het motief van de dader nog onduidelijk voor de politie en zijn ze naarstig op zoek naar de verantwoordelijke. "We willen er eigenlijk heel snel vanaf", vertelt hij. "Vandaar dat we gisteren die waarschuwing eruit hebben gedaan." 

Check hieronder het hele gesprek met Frans Zuidhoek:

Wat is er nu al bekend over de gevonden bombrieven?


Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties