Bijzondere dag voor vliegtuigspotter Klaas

Eerste F-35 landt vandaag

Een bijzondere dag vandaag op Vliegbasis Leeuwarden. Om 15.00 uur landt daar de eerste F-35, hét nieuwe pareltje van de Nederlandse luchtmacht. Iets waar vliegtuigspotter Klaas Koopmans nu al naar uitkijkt.

Om 7.00 uur 's ochtends staat Klaas al in het weiland in Friesland, om te wachten op de komst van de F-35. Voor hem is vandaag heel bijzonder, het komt namelijk niet zo vaak voor dat de Nederlandse luchtmacht een nieuw type in gebruik neemt. "Het is een bijzonder vliegtuig dat de Nederlandse luchtmacht heeft aangeschat. Dat is voor een vliegtuigspotter natuurlijk altijd mooi om mee te maken", vertelt Klaas. 

Een bijzonder detail van de F-35 is onder andere de helm van de piloot, die een half miljoen kost. "Het bijzondere is dat de piloot alles wat op zijn deskboard te zien is, geprojecteerd ziet op zijn vizier", legt hij uit. 

​Check hieronder het hele fragment: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties