Start afzettingsprocedure Trump enorm risico

"Bill Clinton was populairst na afzettingspocedure"

Gisteravond startte de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, een afzettingsprocedure tegen Trump. "Een historisch moment", volgens Amerikadeskundige Victor Vlam.

Trump is slechts de vierde president in Amerika die te maken heeft met een hele serieuze impeachment-dreiging. Het gebeurt heel weinig, omdat de Amerikaanse grondwet voorschrijft dat er echt ernstige strafbare feiten moeten hebben plaatsgevonden. "Dat is de reden dat het moeilijk te bewijzen is", legt Victor Vlam uit. 

Het beginnen van de impeachment procedure zo vlak voor de verkiezingen is een enorm risico voor de Democraten. "Dat is de reden waarom Nancy Pelosi heel erg lang afhoudend was en eigenlijk niet wilde beginnen aan een impeachment-procedure", legt Victor uit. "Bill Clinton, die dus ook die procedure aan zijn broek kreeg, was het populairst net nadat de impeachment-procedure tegen hem begonnen was." 

Waarom? Beluister hieronder het hele fragment: 

Start afzettingsprocedure Trump historisch moment én enorm risico


Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties