André van der Toorn ging niet bij de pakken neerzitten

"Vond mezelf te jong om dood te gaan:

André van der Toorn was met stomheid geslagen toen hij hoorde dat hij ziek was. Vanochtend kwam hij langs op de Collectecamping om een nummer aan te vragen dat hem door zijn ziekte heen sleepte.

"Het is een hel van een traject geweest", vertelde André. Hij kreeg de ene slopende chemokuur na de andere en hoorde in december 2017 dan eindelijk dat de kanker weg was. Het nummer dat André door deze periode sleepte is 'Straight Ahead' van Kool & The Gang. "Het is een vrolijk nummer, het is een nummer met ontzettende kracht", legt hij uit. "Je staat op een bepaald punt, je moet een marker zetten en je moet ernaartoe. En dat doe je in één klap recht vooruit. En een beetje met gestrekt been erin, het is keihard doorbeuken. Het verdriet verwerken komt, maar je moet het ondergaan. En die kracht in dat nummer, dat heeft mij er doorheen geholpen." 

​Check hieronder het hele gesprek: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties