Opvallend veel vliegende mieren gisteren! Hoe komt dat?

"Het is gewoon onze eigen schuld"

Er waren gisteren opvallend veel vliegende mieren! Zoveel zelfs dat de hashtag #vliegendemieren trending was in Nederland. Hoe dat komt? Boswachter Frans Kapteijn legt het uit.

Valt meer op 

Of er ook écht meer vliegende mieren zijn? "Het valt vooral meer op", legt boswachter Frans uit. "Mensen zijn vrij en zitten op het terrasje of zitten lekker buiten in de tuin. En dan zien ze dus in één keer een heleboel vliegende mieren, terwijl ze dus normaal gewoon aan het werk zijn."

Eigen schuld

Dat we zoveel vliegende mieren hebben is daarbij vooral onze eigen schuld. Dat heeft namelijk te maken met de tegels waar we onze tuinen mee vol leggen. "Er zijn heel veel invasieve soorten mieren, dus mieren die uit het zuiden naar ons land toe komen. Zij vinden het heel fijn onder de tegels, want dat is de warmte die ze kennen", legt hij uit. "Hoe meer tegels we aanleggen, hoe meer mieren we krijgen. "

​Check hieronder het hele gesprek: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties