Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Hoe de laatste werkdag van Sybrand Buma eruitziet

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe de laatste werkdag van Sybrand Buma eruitziet

Vandaag is de laatste werkdag van CDA-leider Sybrand Buma in de Tweede Kamer voordat hij aan de slag gaat als burgemeester van Leeuwarden. Hoe zijn dag eruitziet? En of hij nog gaat trakteren?

"Nou in de kamer wordt afscheid genomen in de vergadering en dan heb ik een borrel voor de medewerkers", vertelt Sybrand Buma in Jan-Willem Start Op. Later op de dag geeft de CDA-leider nog een borrel voor mensen van buitenaf.

Buma gaat vooral zijn collega's het meeste missen. "Ik zat twee weken geleden voor het allerlaatst mijn eigen fractie voor. En toen dacht ik: 'We hebben toch wel heel wat meegemaakt de afgelopen jaren'", legt Buma uit. "Ik heb wel het gevoel dat dat het meest merkwaardige zal zijn. Dat mensen die je iedere dag de hele dag tegenkomt van het ene op het andere moment uit je wereld verdwenen zijn."

Hij kijkt wel uit naar zijn nieuwe functie als burgemeester van Leeuwarden. Wat hij het leukste vindt aan zijn nieuwe functie? "De Friezen. Ik vind het ontzettend leuk om weer aan de slag te gaan in de provincie waar ik vandaan kom."

Bekijk hieronder het fragment:

Ster advertentie
Ster advertentie