Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Grote kans dat Songfestival in Amsterdam gehouden wordt

  1. Nieuwschevron right
  2. Grote kans dat Songfestival in Amsterdam gehouden wordt

De geruchtenmolen draait op volle toeren nadat Duncan Laurence dit weekend het Eurovisie Songfestival won. De grote vraag is wie het volgend jaar zal gaan presenteren en waar het georganiseerd wordt. Al is dat laatste volgens popjournalist Stefan Raatgever wel al redelijk zeker.

Amsterdam, Maastricht en Zwolle: een kleine greep uit de steden die heeft aangeboden om het Songfestival te organiseren. Dat juist de laatste twee steden zich aanbieden moedigt Elsje van Vuuren van het NBTC Holland Marketing alleen maar aan. "Het is natuurlijk een hele mooie kans voor nederland om juist de minder bekende plekken van ons land te promoten", vertelt ze. "Aangezien Amsterdam wereldwijd al zoveel bekendheid heeft, zou het mooi zijn om juist een andere stad in de spotlight te zetten."

Popjournalist Stefan Raatgever denkt hier heel anders over. Volgens hem is het vrijwel zeker dat Amsterdam dé stad van het Songfestival gaat zijn in 2020. "Het Songfestival kiest eigenlijk altijd voor de hoofdstad en in dit geval heeft de hoofdstad ook de beste zaal, namelijk de Ziggo Dome. En die Ziggo Dome die wil heel graag. Dat bij elkaar opgeteld lijkt me dat het eigenlijk heel duidelijk is waar het naartoe gaat", aldus Stefan.

Ster advertentie
Ster advertentie