Gio Lippens: ‘Ooit was de Tour zo knus dat ik koffie dronk met Lance Armstrong.’
De wielercommentator schuift aan voor een broodje.

23 juni 2017 16:03

Op straat wordt hij niet direct herkend, maar zijn stem… die herkent een echte wielerfan uit duizenden. Hij is voor miljoenen Nederlanders de enige constante factor tijdens de zomervakantie. Geen zomer is compleet zonder Gio Lippens op de radio. Over een week is het zo ver: de 19e editie van de Tour de France gaat van start in Düsseldorf. En uiteraard is Gio daar ook dit jaar weer bij.


Jarenlang heeft Gio de Tour verslagen van achterop de motor, wekenlang scheurde hij door het mooie Frankrijk. Tegenwoordig zit de beste wielercommentator van ons land op de tribune bij de finish. Hij trotseert dan wel geen bergen, drie weken lang reizen van hot naar her maakt de Tour niet minder zwaar.

Gio is een oude rot in het vak en blikt terug op het vroegere karakter van de Tour. Veel knusser, voor de start dronk je regelmatig een bakkie pleur met de renners. Ook deelt Gio zijn gedachtes over de mogelijke kanshebbers van dit jaar. Mocht je hoog willen eindigen in je Tour-Poule... doe er je voordeel mee!


Gio Lippens: 'Ik vind het héérlijk om anoniem te zijn.'


Gio Lippens: 'Het karakter van de Tour is heel erg veranderd.'

Oproep


IK NIET

Kun jij een minuut lang praten zonder het woordje 'ik' te zeggen?

Meld je aan


Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achter
Plaats reactie0 Reacties