"Met de bril kun je het bioritme verschuiven."

Sporters in Rio passen bioritme aan met lichttherapiebril

Judoka Anicka van Emden vertrekt volgende week naar Rio voor de Olympische Spelen, maar leeft nu al op een Braziliaans ritme dankzij een speciale lichttherapiebril! Ze is niet de enige Olympiër dat doet, ook Daphne Schippers, Epke Zonderland en Ranomi Kromowidjojo kunnen niet zonder. De bril kan volgens de sporters het verschil maken tussen goud en zilver.

WAAROM?

"Sporters in Rio moeten een topprestatie leveren. En dan kan niet met een jetlag. Bovendien moeten zwemmers en atleten op hele late tijden presenteren, deze bril helpt ze om in Nederland alvast in het bioritme te komen", legt lichttherapiedeskundige Toine Schoutens van Pro Peaq uit.

HOE HET WERKT

"Je hersenen maken melatonine aan, dat is een nachthormoon. Het maakt je lichaam gereed om te gaan slapen. Het het blauwe ligt van de bril kun je de aanmaak van dat hormoon uitstellen", weet Schoutents. Jonge sporters hebben overigens voordeel. "Dat zijn over het algemeen avondmensen, het zal voor hun makkelijker zijn om aan het Braziliaans ritme aan te passen."
"De bril kan wel degelijk het verschil maken tussen zilver en goud!"


- lichttherapiedeskundige Toine Schoutens
Oproep


BEAT THE MINUTE

Herken jij binnen een minuut alle hits?

Meld je aan


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties