Robert de Hoog: "het is een authentiek Woody Allen-verhaal"

'Husbands and Wives' deze maand in première

Acteur Robert de Hoog is vanaf deze maand te zien in het toneelstuk 'Husbands and Wives' van Toneelgroep Amsterdam, waarvan de première op 19 juni is tijdens het Holland Festival in Amsterdam. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film van Woody Allen uit 1992. "Het is echt een authentiek Woody Allen-verhaal."

David Bowie

Voor Jeroen het met Robert heeft over de reden van zijn komst, het stuk 'Husbands and Wives' praten de twee eerst over muziek. Robert heeft pas sinds kort het repertoire van David Bowie ontdekt. "Ivo van Hove is artistiek directeur van Toneelgroep Amsterdam, waar ik voor werk. Doordat Ivo met hem heeft samengewerkt voor het stuk Lazarus ben ik naar zijn platen gaan luisteren en eigenlijk meteen verliefd geworden op zijn muziek."

Robert de Hoog: Door Ivo van Hove ben ik alles van Bowie gaan luisteren


Tony Awards

De dag ervoor heeft artistiek directeur Ivo van Hove net twee prestigeuze Tony Awards in de wacht gesleept in Amerika. Robert is daar erg van onder de indruk. "Het is ongelofelijk bijzonder dat iemand zulke grote prijzen wint en dan volgend seizoen gewoon weer bij ons een voorstelling gaat maken. Het is top of the world waar hij nu inzit."

Husbands and Wives

Dan gaat het over het stuk 'Husbands and wives.' Inhoudelijk is er eigenlijk niets gewijzigd aan het script van filmmaker Woody Allen. Robert: "Het is een authentiek Woody Allen-verhaal. Het zou zonde zijn als we daar iets aan zouden veranderen. Ik heb van te voren de film nog wel gekeken. Maar we maken natuurlijk wel een toneelstuk en geen film."

Robert de Hoog: Husband & Wives is een authentiek Woody Allen-verhaal


Spelen met Jude Law

Het volgende stuk waarin Robert de Hoog zal schitteren is 'Obsession.' "Dat is pas over een jaar, maar ik kijk er erg naar uit." De internationaal bekende acteur Jude Law zal een van de hoofdrollen vervullen in dat stuk. "Fantastisch. Ik heb hem laatst toevallig even ontmoet en dat was heel leuk, maar ook heel spannend want het is een fantastische acteur."

Robert de Hoog: fantastisch om met Jude Law te spelen"Fantastisch om met Jude Law te spelen"


- Robert de HoogOproep

BEAT THE MINUTE

Herken jij binnen een minuut alle hits?

Meld je aan

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties