De Kluis: Mylène Farmer - 'Désenchantée'

1991

Het origineel is misschien wel beter dan de hit-versie! Mooi Frans is niet lelijk.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Soms is de cover beter dan het origineel. Maar ook weer niet altijd. Daarom haalde Gerard het origineel van een enorme clubhit uit de zeroes uit De Kluis! Hij ging terug naar 1991 voor 'Désenchantée' van Mylène Farmer.

Mylène Farmer

Het is namelijk bijna vakantietijd, dus komen er weer heel wat berichten van mensen die op weg naar of terugkomen uit La Douce France. Hoog tijd voor een Franstalig chanson uit De Kluis dus. Hoewel Mylène Farmer van Canadese afkomst is, wist ze haar grootste successen in het Frans en in Frankrijk te behalen. Dat deed ze met liedjes die vrij vrolijk klonken, maar inhoudelijk vrij politiek of seksueel of op een andere manier heftig waren.

Coverversie

'Désenchantée' werd een bescheiden hitje tot in 2002 een coverversie uitkwam van Kate Ryan en dat een wereldwijde monsterhit werd. Die ken je zeker, maar had je deze ooit al gehoord? Nee? Hoog tijd!

>> Alle platen uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: Mylène Farmer - 'Désenchantée'


DJ

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties