"Duizenden lekke banden door borstels van veegwagen"
Verwacht je niet

16 mei 2018 07:11

Ooit afgevraagd waar je lekke band door komt? Zou zomaar een pinnetje uit een veegwagen kunnen zijn! Rob is er helemaal klaar mee.
Foto: ANP


Een lekke band is superirritant, of het nu met je fiets, scooter of auto is. Maar heb je weleens afgevraagd waardoor dat gaatje wordt veroorzaakt? Het kan van alles zijn, maar Rob Schoenmaker uit Eindhoven ziet een trend: lekke banden door pinnetjes van veegwagens. Huhhhh?

Zo komt zo'n pinnetje in je band

Het zit zo: veegwagens met stalen borstels borstelen de stoep schoon en verwijderen daarmee ook het onkruid tussen de tegels en stenen op straat. Bij dat borstelen onstaat wrijvingswarmte waardoor de metalen pinnetjes afbreken en wegschieten naar elders op straat. Als je daar overheen rijdt, kan 'ie zomaar in je band terechtkomen. Gevolg: lekke band.

Rob uit Eindhoven is klaar met de stalen borstels van veegwagens. Die zorgen voor lekke banden


Herkenbaar?

Rob is er he-le-maal klaar mee en komt in actie! Hij heeft uitvoerders al aangesproken, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom heeft hij nu een Facebookpagina aangemaakt met de treffende titel STOP lekke banden door stalen pinnen van veegwagens, want dit kan zo niet langer.

>> Volg de Facebookpagina tegen staalborstels op veegwagensFoto: Facebookpagina STOP lekke banden door stalen pinnen van veegwagens


Herken jij dit probleem of ben je net zo geschokt als Gerard? Kom dan ook in actie en hopelijk kan deze stalen-pinnetjes-in-banden-ellende snel stoppen door bijvoorbeeld nylon borstels te gebruiken.
Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie4 Reacties

Geschreven door:   Wim 11 september 2018 - 19:45 uur

Net motor weg gebracht ook zo'n stukje
Staaldraad is zeker geen spijker mar wel keihard
Wordt weer een mooie rekening, kost gewoon een nieuwe band noodreparatie wordt niet aangeraden . Bedankt een of andere gemeente
Geen staaldraad meer gebruiken en jullie zijn wel schuldig hieraan.


Geschreven door:   gerrit 18 mei 2018 - 02:04 uur

veegborstels hebben platte pinnen dus dit verhaal klopt niet!!!!


Geschreven door:   Ron Kruup 16 mei 2018 - 22:22 uur

Liever die ijzeren pinnetjes dan nylon stof in het millieu. IJzer vergaat wel na een paar jaar, nylon blijft nog eeuwen. Komt in het water terecht en zo dus ook in de voedselketen.


Geschreven door:   Titus 16 mei 2018 - 16:07 uur

Ach, hier in gemeente Ede zijn gemeentewerkers met het bermgroen aan het werk en wordt het in de weg liggende prikkeldraad gewoon op het fiets/voetpad geflikkerd... Dan weet je zeker dat je een lekke band krijgt.