Ekdom In De Ochtend

"Duizenden lekke banden door borstels van veegwagen"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Duizenden lekke banden door borstels van veegwagen"

Ooit afgevraagd waar je lekke band door komt? Zou zomaar een pinnetje uit een veegwagen kunnen zijn! Rob is er helemaal klaar mee.

Een lekke band is superirritant, of het nu met je fiets, scooter of auto is. Maar heb je weleens afgevraagd waardoor dat gaatje wordt veroorzaakt? Het kan van alles zijn, maar Rob Schoenmaker uit Eindhoven ziet een trend: lekke banden door pinnetjes van veegwagens. Huhhhh?

Zo komt zo'n pinnetje in je band

Het zit zo: veegwagens met stalen borstels borstelen de stoep schoon en verwijderen daarmee ook het onkruid tussen de tegels en stenen op straat. Bij dat borstelen onstaat wrijvingswarmte waardoor de metalen pinnetjes afbreken en wegschieten naar elders op straat. Als je daar overheen rijdt, kan 'ie zomaar in je band terechtkomen. Gevolg: lekke band.

Rob uit Eindhoven is klaar met de stalen borstels van veegwagens. Die zorgen voor lekke banden

Herkenbaar?

Rob is er he-le-maal klaar mee en komt in actie! Hij heeft uitvoerders al aangesproken, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom heeft hij nu een Facebookpagina aangemaakt met de treffende titel STOP lekke banden door stalen pinnen van veegwagens, want dit kan zo niet langer.

>> Volg de Facebookpagina tegen staalborstels op veegwagens

Herken jij dit probleem of ben je net zo geschokt als Gerard? Kom dan ook in actie en hopelijk kan deze stalen-pinnetjes-in-banden-ellende snel stoppen door bijvoorbeeld nylon borstels te gebruiken.

Ster advertentie
Ster advertentie