De Kluis: Bluetones - 'Slight Returns'
1996

12 februari 2018 08:21

Deze plaat doet Gerard altijd aan een boterham met gestampte muisjes denken. Whyyyyyy?
Er zijn van die liedjes die onlosmakelijk met een bepaalde periode in je leven zijn verbonden. Gerard heeft er erg veel, maar dit is misschien wel een van de meest bijzondere. The Bluetones met 'Slight Return' doet 'm namelijk altijd denken aan... een boterham met gestampte muisjes.

School? Nee, radio

In '96 kwam deze plaat uit en toen zat Gerard op het mbo commerciële dienstverlening. Maar eigenlijk lag zijn hart al ergens anders, want hij was het liefst te vinden in een radiostudio. Hij maakte zijn uurtjes bij de Stadsomroep Utrecht.

Gestampte muisjes

Daar regelde Fred Siebelink de muziek en haalde uit de enorme berg nieuwe singles de mooiste om in te plannen. Die kwamen in mooie bakken te staan waar Gerard graag doorheen spitte. Zo vond 'ie 'Slight Returns'. Tijdens zijn invalochtendshowbeurten draaide hij een tijd lang elke show deze plaat. En als 'ie dan op weg naar school fietste, at hij altijd... een boterham met gestampte muisjes.

Megasucces

De plaat werd in Engeland een megasucces en wist zelfs Oasis' What's The Story (Morning Glory) van de nummer één-positie te stoten. Maar in Nederland... natuurlijk weer niks. Wel te gek om eindelijk weer eens uit De Kluis te halen!

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Bluetones - 'Slight Returns'

Oproep


Dr. Pop

Geef je op voor Dr. Pop en wie weet beantwoordt Gerard Ekdom jóuw muzikale vraag

Stel je vraag


Laat een reactie achter
Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Elba 23 april 2018 - 09:03 uur

Marvelous, whаt a web site it is! Thіs blog pгesents սseful informatiоn tо սs,
кeep it սp.

Visit my homepаցe: https://pokervn.net/: https://pokervn.net/