Rotterdamse kerstboom komt terug als... champagne!
HOE DAN!?

10 januari 2018 07:53

Die prachtige kerstboom voor het stadhuis wordt bubbels, gin en limonade gemaakt!


Weet je nog hoe mooi die kerstboom erbij stond dit jaar voor het stadhuis in Rotterdam? Helaas komt ook aan de kerstperiode een eind en moest 'ie weg. Maar weggooien leek lokale onderneemster Maidie van den Bos zonde! Daar moet wat moois mee kunnen.

Drank gemaakt van kerstbomen

Dus gaat ze met de naalden aan de slag om daar flink wat flessen gin, 1000 liter siroop voor limonade en desserts, 500 flessen champagne-achtige bubbels en 500 flessen bubbeldrank zonder alcohol te maken. Dat kan namelijk gewoon door de suikers in de naalden en een goed fermentatie- en gistingsproces. Maidie legt het zelf uit...

Rotterdamse kerstboom is weggehaald en wordt... champagne! Hoe dan!?


Gerard houdt wel van een bubbeltje op zijn tijd en is gek op dennengeur, dus kan niet wachten tot hij kan klinken met een glaasje kerstboombubbels.

Tóch een R'damse kerstboom

Volgens jaar moeten de dranken klaar zijn, dus dat proeven gaat in de volgende kerstperiode wel lukken. De gemeente Rotterdam heeft laten weten dat er volgend jaar geen kerstboom komt, dus ergens is het mooi dat je zo volgende kerst gewoon kunt genieten van een Rotterdamse kerstboom. In vloeibare vorm. Dat wel.
Oproep


Dr. Pop

Geef je op voor Dr. Pop en wie weet beantwoordt Gerard Ekdom jóuw muzikale vraag

Stel je vraag


Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties