Gloria en Emilio Estefan te gast!
Pittige keuze!

27 oktober 2017 08:44

Een heel bijzondere ochtend, want Gerard is een sucker voor álle liedjes van Gloria Estefan.


Hooggeëerd muzikaal publiek in de studio en voor Gerard misschien nog wel een béétje extra speciaal, want hij is al jaren gek op Gloria Estefan en haar werk met haar man Emilio. Van 'Conga' tot 'Oye Mi Canto' tot 'Get On Your Feet'... allemaal komen ze voorbij in zijn lijstje all time classics. En hij had ze gewoon in zijn kleine Radio 2-studiootje!

Aan de hand van drie door het publiek gekozen liedjes babbelde Gerard een half uurtje met Gloria en de man achter die te gekke liedjes, Emilio.

Indrukwekkend

Zo bleek dat Gerard 'Conga' beter kent dan hun eigen dochter! Hij kon zonder moeite het hele 'Come on, shake your body baby, do the conga. I know you can't control yourself any longer' zingen. Daar waren ze van onder de indruk!

Gerard kent ‘Conga’ beter dan de dochter van Gloria Estefan!


Dat ging 'm een stuk beter af dan dochter Emily: "Once the music hits your sister" of "Feel the rhythm of the mother it’s getting stronger." Gloria snapte niet waar alle verhaspelingen met de vrouwelijke familieleden vandaan kwamen.

'Conga' uit... Utrecht!?

En over 'Conga' gesproken... Wist je dat die track ontstond in een druilerige, grauwe steeg in Utrecht? Niet?

Het tropische ‘Conga’ ontstond in een grauwe steeg in Utrecht


Toen Gloria met de hele goegemeente voor promo van de single 'Dr. Beat' in Nederland was, bleef het publiek maar vragen om meer liedjes. Emilio bedacht toen om een klassieke Cubaanse conga te spelen op zijn accordeon. Ondanks de Spaanstalige tekst viel dat lekker bij het publiek.

Trommelend op een vliegtuigtafel

Toen ze later op de taxi wachtten in een grauwe steeg vlakbij de Stairway to Heaven in Utrecht, vond Gloria dat er meer in zat dan dit eenmalige live-optreden! Het moest gemixt met een funky en dansbare baslijn en lekker ritme. In het vliegtuig legden ze trommelend op een vliegtuigtafeltje de laatste hand aan het schrijven en een wereldhit was ontstaan!

En ze bespraken nog heel veel meer! Alles even interessant en wat een ongelooflijk lieve, sympathieke, fijne mensen zijn het! Afsluitend signeerde Gloria Gerards single'tjes uit de platenkast die hij kon vinden. 

Altijd mooi als Gerard zijn helden mag ontmoeten.

Check ook de beelden in drie delen:


Oproep


Dr. Pop

Geef je op voor Dr. Pop en wie weet beantwoordt Gerard Ekdom jóuw muzikale vraag

Stel je vraag


Laat een reactie achter
Plaats reactie4 Reacties

Geschreven door:   lorenzo hoen 29 oktober 2017 - 12:36 uur

beste gerard bedankt voor mooie interview ik ga volgend jaar naar de musical over haar en daar krijg ik enorm veel zin in mede dankzij jou gr Lorenzo hoen


Geschreven door:   Anja 28 oktober 2017 - 11:27 uur

Genoten Gerard.


Geschreven door:   Geany den Brok 27 oktober 2017 - 20:55 uur

Hartelijk dank voor het interview. Het was een genot te luisteren.
Mijn idool terug in Nederland. Ben net als velen al fan sinds wanneer 1984.
Zou het fantastisch vinden wanneer je binnenkort recentere nummers van haar zou afspelen, van de albums Unwrapped,Miss Little Havana of Standards.
Nogmaals bedankt


Geschreven door:   Brenda 27 oktober 2017 - 19:22 uur

mijn favoriete zangeres zit gewoon bij mijn favoriete radio dj
heerlijk alleen ik kon het niet zien of horen vanavond want ik was toen op mn werk