Dit zijn de goorste dingen in je keuken
En jij gebruikt dit om "schoon" te maken!?

08 augustus 2017 07:36

"Geen schuursponsjes gebruiken," zegt het Voedingscentrum. Maar wat dan wel!?


Het advies is simpel: gebruik geen sponsjes om schoon te maken en hergebruik ze al helemaal niet. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een gebruikt sponsje meer bacteriën bevat dan een gemiddelde wc-bril! Gadverdamme.

Wassen? Geen oplossing!

Er zijn ook mensen die de sponsjes wassen. Een stuk goedkoper dan telkens nieuwe kopen, maar dat werkt alleen maar averechts! Het poreuze materiaal houdt de viezigheid vast en door de warmte kunnen resistente bacteriën zich lekker vermenigvuldigen. Als je er dan mee schoonmaakt, gaan ze overal zitten. Dat wil je niet!

Gebruik geen sponsjes meer in de keuken! Voedingscentrum zegt dat het extreem vies is


Wat dan wel!?

Oké, geen sponsjes dus, maar wat als je toch je huis wilt schoonmaken? Op zich geen gek idee namelijk. Het beste om schoon te maken, is papieren keukenrol die je daarna weggooit. Dat verspreidt geen bacteriën. Ook een optie: van die lekkere gele vaatdoekjes, maar dan moet je die wel elke dag even wassen op 60 graden of hoger.

En voor de afwas dan? Heel gek idee: een afwasborstel! Dat houdt een stuk minder bacteriën vast en dus een hygiënisch alternatief.

Smaakpolitie

Wouter en Jeroen wilde toch nog een second opinion hierover en wie bel je dan? Mister hygiënische keuze, Rob Geus van De Smaakpolitie. Bij hem mochten ze eigenlijk niet eens beginnen over doekjes en sponsjes. De rillingen liepen al over zijn rug en hij werd zelfs een beetje moedeloos van de Hollandse liefde voor deze schoonmaakproducten.Maar op zich was het advies dus goed.

Nou, nu kun je écht schoonmaken.
Oproep


Dr. Pop

Geef je op voor Dr. Pop en wie weet beantwoordt Gerard Ekdom jóuw muzikale vraag

Stel je vraag


Laat een reactie achter
Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   SponsBob 9 augustus 2017 - 21:37 uur

Artikel is goed wetenschappelijk onderbouwd :) Hoeveel bacteriën zitten er in schimmelkaas? Of in het herentoilet na het handen wassen even de deurkruk vastpakken om de noodzakelijke uitgang te kunnen gebruiken. Houten snijplanken in de keuken. Rauw vlees (op het randje van de expiratie of over de expiratie) snijden op een snijplank en dan de groente op dezelfde plank snijden voor een lekkere rauwkost salade.

We hebben het natuurlijk over bacteriën die wij als gezonde mensen redelijk kunnen verwerken. Maar er zijn veel toevoegingen die wij binnenkrijgen die met geen enkele spons kunnen worden geabsorbeerd. De grootste spons zijn wij zelf. We houden alle troep vast, worden er ziek van en van de dokter krijgen we dan nog meer. Ik vindt de spons geweldig. Wie meer wil weten over de vele toepassingen van een schuurspons: https://www.youtube.com/watch?v=WM4KT4o2xq4

Veel Plezier en geweldige schuur dag,

Bob Spons