De Staat houdt het Reisdagboek van Nederland bij
Ben jij onze radio (v)logger deze zomer?

11 juli 2017 15:25

De zomer is nog jong, er kan nog van alles gebeuren. Wat maak jij mee? Wij van De Staat houden deze maanden het reis-dagboek van Nederland bij. Het Radio-log van de Lage Landen.


Radio (v)log in De Staat!

Ga jij op vakantie, op expeditie, trek jij er op uit deze zomer? We reizen graag een stukje met je mee. Spreek berichtjes in via de NPO Radio 2 app of stuur hieronder een reactie dan nemen wij contact met je op.

Merel nam ons deze week al mee naar Azië, naar het idyllische Turkmenistan om precies te zijn. Doe je ogen dicht en de beelden komen vanzelf:

Luisteraar Merel neemt ons mee op reis naar Tadzjikistan

Oproep


Hoe is jouw staat vandaag?

Het Staatshoofd is geïnteresseerd tot in het kleinste detail!

Kom in contact


Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Eva Lips 11 juli 2017 - 19:27 uur

21 juli ga ik voor bijna 3 weken naar Marokko. Dit wordt de derde keer dat ik afreis naar het prachtige land. In 2012 heb ik samen met mijn moeder een hechte vriendschap opgebouwd met een familie uit Al-Hoceima (de stad waar nu veel rellen zijn). Vorig jaar ben ik teruggegaan, maar heb niet veel tijd met ze door kunnen brengen omdat ik samen met mijn ouders ging rondreizen. In totaal heb ik de familie 5 dagen van de 3 weken dat ik er was gezien. Dit jaar wordt totaal anders. Ik ga nu namelijk alleen. Ik vlieg naar Marrakech waar een vriendin uit de familie naartoe komt. Samen gaan we met een Nederlands/Marokkaanse gids naar de woestijn voor 3 dagen. Na de woestijn gaan we samen naar de kustplaats Essaouira. Vanuit daar gaan we naar haar familie in Al-Hoceima waar we dan nog ongeveer 1,5 week zijn. Ik heb ontzettend veel zin in mijn reis, vooral omdat ik deze keer heeeeel veel tijd met de familie kan doorbrengen. Daarnaast wordt dit mijn allereerste reis alleen, zonder mijn eigen familie of vrienden van hier. Ik denk dat ik veel mooie verhalen zal kunnen vertellen over deze vakantie die zeer boeiend kunnen zijn voor het Nederlandse publiek.