Over Martine ten Klooster


Martine ten Klooster is geboren op 5 december. Tijdens haar studie Journalistiek werkte ze bij EO voor onder andere Xnoizz Positive Radio. Met het diploma op zak ging ze aan de slag bij BEAM Radio (EO) en in 2015 startte zij fulltime bij EO als radioredacteur op NPO Radio 5 en later ook voor NPO Radio 2.

In 2016 komt Martine in dienst van de Evangelische Omroep, waar ze in de eerste jaren aan de slag gaat als redacteur, producer en als sidekick van het NPO Radio 2-programma 'Thank God It's Sunday'. Ondertussen is ze zelf wekelijks te horen op KX Radio, het opleidingsstation voor nieuw radiotalent. Na invalbeurten op de zondagavond bij Radio 2 neemt ze in oktober 2020 de presentatie van 'Thank God It's Sunday' over van Henk van Steeg. Vanaf januari 2021 is de programmatitel aangepast op Martine: 'De Kloosteravond'.

Momenteel presenteert Martine 'Martine in de morgen' op zaterdagochtend van 04:00 uur tot 07:00 uur (voorheen was dit 'Holy Hits') en 'De Kloosteravond' op zondagavond van 22:00 uur tot 00:00 uur. Martine neemt met name op zaterdagochtend liedjes mee die diepe thema's raken zoals angst, hoop, dood, leven, geloof en twijfel. In 'Holy Hits de podcast' neemt ze de tijd om deze muziek en zingeving uitgebreid te bespreken met Bert Bos en Matthijn Buwalda als gesprekspartners.