Classic Album: 'London Calling'

'London Calling' - The Clash

Deze week is 'London Calling' van The Clash Classic Album!
London Calling

Een legendarisch album uit 1979, waar zelfs een festival in Paradiso Amsterdam naar is vernoemd: London Calling! Het is het derde album van The Clash en meteen een dubbelaar. De groep neemt hierop afscheid van de punk-sound en laat op dit album horen dat het verschillende muziekstijlen beheerst, zoals rock ‘n roll, reggae en R&B. En in de songteksten worden flink wat misstanden aangesneden, zoals werkloosheid, racisme en drugsgebruik.

De hoes is een variatie op de hoes van het eerste album van Elvis Presley uit 1956. Bij The Clash zien we bassist Paul Simonon z’n basgitaar kapotslaan op het podium. Later vertelde hij dat hij spijt had van die actie, omdat het zijn favoriete basgitaar was!

Wonderlijk genoeg haalt dit album in Nederland de Album Top 100 NIET. In Engeland bereikt het de Top 10 en wereldwijd zijn er inmiddels 5 miljoen exemplaren van verkocht.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.DJ

Oproep

De Albumshow

Een vraag over de lijst? Stel 'm hier.

Stuur een bericht

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties