Geef je ongekend goed album door

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Please write a subject for your message.

Please let us know your message.

Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie6 Reacties

Geschreven door:   Wout de Natris 29 juni 2018 - 01:14 uur

Hallo,

Vorig jaar sprong een album boven alle nieuwe platen uit: Another Place van Maggie Brown en dan daarvan het nummer Hail to the rain. Afgelopen weekend heb ik mensen zien huilen bij dit nummer, zo direct kwam het bij hen binnen tijdens een huisconcert. Waaronder mensen die nog nooit van band, dus laat staan het nummer hadden gehoord. Het nummer heeft in mijn ogen alles wat een single laat slagen. Luister zelf en wordt overtuigd.

Groeten,

Wout


Geschreven door:   Peter Mosselveld 28 juni 2018 - 23:47 uur

Als reactie op geef een ongekend goed album op, ik vermoed onbekend bij het grote publiek, ik draai 'm vrijwel wekelijks.
Erik Tagg _ Rendez Vous, zijn tweede solo album.
Onmiskenbare Hans Vermeulen productie ( Erik speelde eerder in zijn band).
Uit de 5000 elpees in mijn verzameling is deze het meest te vinden op mijn draaitafel.


Geschreven door:   Hugo Rensink 28 juni 2018 - 20:07 uur

Neil Young - Prairie Wind. Als 16 jarige mn eerste ervaring met Neil Young. Er in de jaren erna achterkomen dat die man een vrij aardig ouvre heeft en die-hard fan worden. Live registratie is ook waanzinnig! Neil heeft sinds 2000 eigenlijk nog maar 1 excellent album gemaakt: prairie wind!


Geschreven door:   Jan Willem Swaters 28 juni 2018 - 19:51 uur

Face to face an evening with Steve Harley. Live opname uit de jaren zeventig, band en Stve zijn op de toppen van hun kunnen. Prachtige nummers geweldigfe backing vocals. Kortom een pareltje want de nummers waren al geweldig.....


Geschreven door:   Piter Banga 28 juni 2018 - 19:43 uur

Ongekend goed. Magysk Teater! van de Friestalige band Reboelje(1991) Met het liedje: sielesiik(zieleziek). De cd is gebaseerd op de roman de Steppenwolf van Herman Hesse en is buitenaards goed. Een concept cd over : hoe te leven. Reboelje(ze bestaan niet meer) had een unieke folkrock sound. Een band van de Friese klei (nuchter!)mét pretenties. Helaas is de gitarist pas overleden. Reboelje was ook ooit live! In Denk aan Henk(3fm)


Geschreven door:   Henk Kasius 31 januari 2018 - 23:53 uur

Hallo mannen,
Mbt de Top 2000 heeft Leo het nog weleens over dagkoersen, als het gaat om het maken van keuzes. En nu vraag je me even de dagkoers te voorspellen uit een bovengemiddeld aandelenpakket.

De "best of"-jes kunnen we bestempelen als obligaties en vallen bij deze af. Iets uit de eerste helft van de jaren 90? Qua muzikale invloed voor de jaren erna wellicht belangrijker dan eind jaren 60. De onderbouwing alleen al geeft voor mij aan dat het statement dan groter is dan dat ene album. 1 van die prachtige nieuwe albums van een grootheid dan? Nieuw(er) werk van artiesten wordt te vaak ondergewaardeerd. Magic van Bruce Springsteen, of Brave New World van Iron Maiden? Ook te veel onderliggend statement.
Gewoon vol kiezen. Op gevoel..........
......mmmmm
Euhm. ..........
White Trash Beautiful van Everlast.
Nadat Everlast met House Of Pain de hele wereld heeft rondgesprongen zoekt hij muzikale verdieping voor zijn solocarriere. Die vindt de rapper in de blues en echte intrumenten. Rapper/songwriter. De beste balans vindt Everlast op White Trash Beautiful. Liefdesliedjes met krasje worden afgewisseld met stoere hiphoptracks van de ware boze rapper. Break up-songs met een twist en een inkijk in het leven in de achterstandswijken van de grote stad in de VS complementeren het geheel. Everlast kwam nooit dichterbij de sound die hij in zijn hoofd had toen hij zijn solocarriere startte.

Door het grote publiek nooit opgepakt, zij vergaapten zich liever John Mayer en later Ed Sheeran, Aan scherpe randen kun je je snijden, dus veiligheid voor alles. Dat je met die instelling ook nooit mooie schatten en diamanten gaat ontdekken nemen zij voor lief. Laat de avonturiers hun werk maar doen. Bij deze dan......