Janieck Devy

Janieck DevyNederlandse singer-songwriter die op jongere leeftijd bekend werd met zijn rollen in films als Pluk van de Petteflet en Kruistocht in Spijkerbroek.Delen

Biografie 

Acteercarrière

Met zijn vertederende vertolking van Pluk in de verfilming van ‘Pluk van de Petteflet’ begint Janieck Devy op tienjarige leeftijd zijn acteercarrière. Na Pluk speelt Janieck rollen in films en tv-series als Kruistocht In Spijkerbroek, My Queen Karo, Van Speijk, Villa Neuzenroode en Grijpstra en de Gier, en speelt hij de hoofdrol in de videoclip van het nummer ‘Deep Blue Sea’ van het gelegenheidsduo Mir (Twarres) en Jim Kerr (Simple Minds).

Passie voor muziek

De ontmoeting en samenwerking met deze popgrootheden veroorzaakt bij Janieck een grote passie voor het maken van muziek. Hij leert zichzelf dan ook gitaar spelen tijdens het lange wachten op de filmset en schrijft melodieën en teksten voor zijn vriendenband Lost Fox. Met Lost Fox behaalt de inmiddels achttienjarige Janieck veel succes, waardoor zijn muzikale ambities blijven groeien.

Survival Guide

Demo’s van Janieck zijn liedjes komen in 2012 terecht bij producers Rowin Schumm en Tjaart Venema van SBV Music Entertainment. De producers willen graag een plaat met hem maken, en zo ontstaat zijn debuutalbum Survival Guide dat in 2013 zal verschijnen. De eerste single van het album heet 'Six String Thing'.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties