Spandau Ballet

Spandau BalletBritse new romantic popgroep die in de jaren '80 een dozijn hits scoort met als commerciële uitschieters 'True', 'Gold', 'Only When You Leave' en 'Through The Barricades'.Delen


BiografieDe band bestaat uit zanger Gary Kemp, gitarist Steve Norman, drummer John Keeble, bassist Michael Ellison (al snel vervangen door Richard Miller) en zanger Tony Hadley. Kemp en Norman zijn jeugdvrienden die een passie voor muziek delen.

Debuut

In 1980 brengen zij hun debuutsingle 'To Cut A Long Story Short' uit. Een jaar later volgt hun album Journeys To Glory. Een album dat veel lof ontvangt. In dat zelfde jaar scoort de band een hit met hun single 'Chant No. 1'. Een echte doorbraak maken de bandleden mee wanneer zij in nette pakken verschijnen en hun album True uitbrengen. Er vindt een wisseling van bandleden plaats en een achtergrondkoor toert met de mannen mee.

Einde

In 1988 word de single 'Raw' uitgebracht. Na de single spelen de broers Kemp mee in een gangsterfilm en ligt het muziekmaken even stil. Een jaar later gaat de band uit elkaar, al dan niet officieel. 


Positie in de top 2000 in 2018


  • 755
     -  Through The Barricades
  • 1100
     -  Gold
  • 1974
     -  True

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties