Peter Allen

Peter AllenOpvallende Australische componist en performer, bekend van songs als ‘I Honestly Love You’ en ‘I Go To Rio’. Allen breekt door met Chris Bell, als duo The Allen Brothers.Delen


BiografieWanneer beroemde filmster en zangeres Judy Garland ze in Hong Kong ziet optreden, zorgt ze voor een trip naar Londen, waarna Europees en Amerikaans succes snel volgen.

Peter Allen trouwt ook met Garlands dochter, Liza Minnelli.

Vanaf de jaren ’60 ontpopt Allen zich als showcomponist voor het New Yorkse theater. In de jaren ’70 schrijft hij onder meer de #1 hit ‘I Honestly Love You’, gezongen door Olivia Newton-John. Ook ‘The More I See You’ is een hit, maar dan voor hem. In 1979 verschijnt ‘I Go To Rio’ op single.

Ook in de jaren ’80 blijft Peter Allen touren en schrijven, onder meer voor Christopher Cross (‘Arthur’s Theme’). In 1992 overlijdt Allen aan de gevolgen van aids, zijn laatste album verschijnt twee jaar eerder (Making Every Moment Count).
Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties