Zuco 103

Zuco 103De Nederlandse band Zuco 103 is muzikaal gezien niet makkelijk in één hokje te proppen. ‘Zuco’ betekent dan ook cocktail in het Braziliaans. En dat is precies wat Zuco 103 doet, de band verstaat de kunst van het maken van een spannende mix.Delen


BiografieBrazilie + Duitsland + Nederland

Zangeres Lilian Vieira komt uit Brazillië en is verantwoordelijk voor de Zuid-Amerikaanse invloeden die de sound van de band bepalen. Wanneer de Duitse toetsenist Stefan Schmid en Nederlandse drummer Stefan Kruger samen met de zangeres het nummer 'Outro Lado' opnemen in 1998 voor hun debuutalbum, klikt het meteen. Een cd- release volgt en het drietal wordt uitgebreid met percussionist Claus Toft, bassist Han Bangert en dj Kid Sublime.

Outra Lado

Outra Lado doet het vooral goed in het buitenland en de band krijgt zeer positieve recensies van de buitenlandse muziekpers. Van het album met Braziliaanse, Cubaanse en Afrikaanse muziek, gecombineerd met jazz, funk en breakbeats worden alleen al  in Amerika  met tienduizend exemplaren verkocht. De aandacht die de band krijgt in het buitenland (ondermeer Engeland, Amerika, Frankrijk en Duitsland) blijft in Nederland natuurlijk niet onopgemerkt. Zuco 103 is dan ook de enige spelende Nederlandse act tijdens het gerenommeerde Drum Rhythm Festival in 2000.

Tales of High Fever

Als de band in november 2000 de Heineken Crossover Award wint, begint het pas echt goed. Aan Zuco 103 de eer om op 5 mei 2001 per helicopter langs verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland te vliegen (ondanks de vliegangst van zangeres Vieira!) om overtuigende optredens te geven. In mei 2002 verschijnt Tales Of High Fever. Het album is gemixt door Zuco 103 en Luke Gordon, ook wel bekend als Spacer. Spacer heeft eerder samengewerkt met Red Snapper, Coldcut, Goldfrapp, Stereo MC's en Unkle.

Stijl

Volgens de bandleden is er niet veel veranderd aan hun stijl. Zij zijn nog steeds geïnteresseerd in allerlei verschillende soorten muziek en dat is ook te horen; “Maar we hebben in de studio wel meer akoestisch gedaan met een liveband en daarna pas de beats en de melodieën bewerkt. Eigenlijk proberen we weer muziek te maken die nog niet bestaat… gewoon lekker experimenteel bezig zijn dus!”, aldus toetsenist Schmid over Tales Of High Fever. Zuco 103 is dan ook bezig met de remix van het album. De eerste single van het album is 'Treasure' en wordt in de zomer van 2002 3FM Megahit. In diezelfde zomer toert de band door heel Europa met optredens in onder andere Nederland, Monaco, Portugal, België en Frankrijk.

After the Carnaval

In 2008 brengt de band het Album After the Carnaval uit, en iets later een remix album genaamd Retouched!, waar bekende DJs en artiesten als Kraak & Smaak en Deformer aan meewerkten.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties