The Jazzinvaders

The JazzinvadersThe Jazzinvaders is een Nederlandse jazzband die zich onder begeleiding van bandleider Phil Martin vooral op de dansvloer richt.Delen


BiografieSessie

The Jazzinvaders bestaan inmiddels al weer vijf jaar. Het ontstaat in 2005 tijdens een sessie in het Amsterdamse Bimhuis, waar Phil Martin het jazzgeluid van de band The Houdini’s vermengt met dansbare beats. Het resulteert in het debuutalbum Up & Out in 2006 en er volgen tournees door Europa en Japan.

Blow

Het tweede album Blow! volgt in 2008. De bezetting veranderde toen ook al; er komen onder meer leden van Mendoza Dance Parti, All The Kings Men en Soulvation bij. Middelpunt gedurende al die jaren is Phil Martin gebleven. Als drummer en percussionist, maar zeker ook als producer weten hij en zijn bandleden de sound, groove en feel van The Jazzinvaders vast te houden.

3

3 is toepasselijk genoeg het derde album van The Jazzinvaders en verschijnt in januari 2011. Ook is de bezetting van The Jazzinvaders anders dan bij de voorgaande albums. Er is afscheid genomen van pianist Erwin Hoorweg en saxofonist Tom Beek. Daar staat tegenover dat toetsenist Berthil Bustra erbij is gekomen en op tenorsax Guido Nijs. Het accent ligt op deze plaat op vocal jazztunes.

That's What You Say

Met ‘That’s What You Say!’ is het 4e volwaardige album van The Jazzinvaders een feit, een album waarop je duidelijk hoort hoe de vruchtbare samenwerking het beste in de artiesten naar boven brengt! De mix van nieuwe composities en een paar bewerkte classics leidde  tot “het meest jazzy album tot nu toe” aldus de band zelf. De grooves van Phil Martin en Ton van der Kolk, composities van Van Duikeren, Delfos, Nijs en Busstra, de lyrics en zang van Bloemhard en de altijd indrukwekkende en smaakvolle Hammond van Dr. Lonnie bleken de perfecte ingrediënten voor dit vierde album.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties