Eliza Doolittle

Eliza DoolittleEliza Doolittle (nee, dat is niet haar echte naam) is een Engelse singer/songwriter die met het grootste gemak pop, soul en folk door elkaar mixt in haar liedjes. In 2010 scoort ze een zomerhitje met 'Pack Up' van haar titelloze debuutalbum.Delen


BiografieMet een zingende moeder, een theaterregisseur als vader en een oma die in 1981 een theaterschool opricht, komt Eliza Sophie Caird uit een creatief nest. Het vrolijke meisje wordt geboren en groeit op in Westminster in Engeland. Op haar tiende begint ze met zingen en stopt daar niet meer mee.

Eerste releases

De eerste release van Eliza die wereldkundig wordt gemaakt is een titelloze EP uit 2009. Er staan vier pop/soul/folk-tracks op het schijfje en direct weet ze de aandacht te trekken van onder meet BBC Radio 1-DJ Fearne Cotton en zo worden haar liedjes al snel op de Britse radio gedraaid. Het levert haar voorzichtig wat bekendheid en optredens op, zo mag ze het voorprogramma van Jamie Cullum en Alphabeat verzorgen.

Debuutalbum

'Skinny Genes' is de eerste officiële single van Eliza Doolittle. Deze is afkomstig van haar titelloze debuutalbum, maar weet Nederland in eerste instantie niet te halen. Haar tweede single, 'Pack Up', wel. Dit liedje met een sampletje uit het oude Eerste Wereldoorlog-strijdlied 'Pack Up Your Troubles In Your Old Kit Bag' wordt een zomerhitje, ook in Nederland. In oktober 2010 wordt 'Skinny Genes' alsnog als single uitgebracht in Nederland.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties