Steve Winwood

Steve WinwoodEngelse zanger, toetsenist en songschrijver met een lange staat van dienst. Steve Winwood speelt in de Spencer Davis Group, Traffic en de supergroep Blind Faith alvorens hij vanaf 1970 solo albums uitbrengt. Met ‘While You See A Chance’ (1980) en ‘Higher Love’ (1986) heeft hij aardige hits.Delen


BiografieSteve Winwood wordt al op vijftienjarige leeftijd een ster wanneer hij samen met zijn broer Muff toetreedt tot de legendarische Spencer Davis Group. Hij liet zich meteen gelden als medecomponist van de klassiekers 'Gimme Some Lovin' en 'I'm a Man'. Maar Winwood is vooral bekend om zijn prachtige hese stemgeluid en fantastisch spel op het Hammond-orgel.

Orgelspel

Gitaarlegende Jimi Hendrix ontdekte dat toen hij in Engeland was. Volgens Winwood was de Amerikaan volledig gek van zijn orgelspel. 'Hij kon maar niet geloven dat een witte jongen uit Engeland zo kon spelen. Uiteindelijk heb ik met hem de song 'Voodoo Child' opgenomen voor zijn plaat Electric Ladyland.' In 1969 formeerde Winwood samen met Eric Clapton de band Blind Faith en speelde hij voor Joe Cocker de gierende orgelpartijen voor diens lijflied 'With a Little Help from My Friends' in.

Solist

Als solist komt hij voor de eerste maal goed tot zijn recht op zijn tweede album Arc of a Diver met daarop de hit 'While You See a Chance'. Daarna scoort hij, vooral in Amerika, met songs als 'Higher Love' en 'Back in the High Life Again'. In 2008 verrast Winwood iedereen met het wonderschone album Nine Lives.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties