Rik Mol

Rik MolTrompettist Rik Mol behoort tot de top van de Nederlandse jazz. Zijn eerste cd ‘What’s on Tonight’ was gelijk een daverend succes. Rik’s muziek is een mix van pure hard bop jazz met hip hop en funk. Daarnaast is Rik Mol ook bekend onder de naam Ryan Ricks (easylistening).Delen


BiografieJong en talentvol

Rik Mol (1985) kreeg o.a. les van Wynton Marsalis en Randy Brecker. Hij heeft gestudeerd op de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij is winnaar van de European Trumpet Contest (Berlijn) en het Prinses Christina Concours. 

Hard bop & Hip Hop

Zijn eerste cd ‘What’s on Tonight’  was gelijk een daverend succes. Rik’s muziek is een mix van pure hard bop jazz met hip hop en funk. Naast het jammen met alle toonaangevende muzikanten is hij erin geslaagd een groep op te richten met hoog aangeschreven Nederlandse muzikanten. Hij toert regelmatig over de hele wereld met bands als Nueva Manteca en het Ben van den Dungen/Rik Mol Quintet.

Toegankelijk

Met zijn tweede album 'Funk On Me' voegt hij een spannend nieuw hoofdstuk aan zijn carrière toe. Mol omschrijft Funk On Me zelf als een album dat hij móést maken. Een tijdsbeeld waarop is vastgelegd hoe Mols leven er muzikaal voor staat anno 2010.  "Wat kan ik zeggen? Ik hou van jazz, maar ik ben óók van de MTV generatie", aldus Mol. De combinatie heeft er voor gezorgd dat Funk On Me, waarvoor Mol zelf als producer werkzaam was, een heel toegankelijk album is geworden, voor een heel breed publiek.

Angelo alias Ryan Rick alias Rik Mol

In 2009 nam Mol onder zijn alias 'Angelo' het duet 'Dat kind met zijn trompet' op samen met Frans Bauer, waarvoor Bauer en Angelo op 28 januari 2010 een Platina Award kregen. Angelo was speciale gast in de theatertournee Frans Bauer in Concert VIII door Nederland en België.

Onder de naam 'Ryan Ricks' nam Mol een heel ander soort album op: easylistening. Dit album kwam begin januari 2012, begeleid door de single 'Golden Brown', in België uit. Terwijl de trompettist zelf op tournee was door Azië, nam het album vrijwel direct na verschijning een enorme vlucht in de Vlaamse hitlijsten, met een nummer 1-positie als resultaat. Hij speelde als Ryan Ricks concerten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland.

2013

De trompettist werkte in 2013 in Amsterdam aan de opnamen van zijn derde album.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties