Melody Gardot

Melody GardotDe Amerikaanse jazz-zangeres Melody Gardot. Geboren in 1985 in New Jersey werd haar leven en toekomstige carrière in sterke mate bepaald door het bijna fatale ongeluk dat ze kreeg op haar 19e.Delen


BiografieMuzikale revalidatie

Op weg naar school werd ze op de fiets gegrepen door een terreinwagen en belandde met hersenletsel en halfverlamd in het ziekenhuis. Gedurende het langdurige revalidatieproces adviseerden haar artsen haar om muziek te gaan schrijven als therapie om bepaalde hersengedeeltes te stimuleren en zo het genezingsproces te bevorderen. Ze was al een goede pianiste en wist in het ziekenhuis ook de gitaar onder de knie te krijgen en schreef in een opborrelende vlaag van creativiteit een groot aantal opvallende nummers.

Verve

Enkele daarvan kwamen terecht op de in eigen beheer uitgegeven debuut EP ‘Some lessons - the bedroom sessions’, dat na intensieve airplay op de lokale zenders in Philadelphia de aandacht van vele platenmaatschappijen op haar vestigde. Ze tekende uiteindelijk bij het Verve-label, waarna haar officiele debuut ‘Worrisome heart’ wordt internationaal uitgebracht in 2006 en overladen met goede kritieken.

Larry Klein

Het nieuwe album werd met haar vaste begeleiders ( Ken Pendergast - bas, Patrick Hughes - trompet en Bryan Rogers - sax) opgenomen onder productionele begeleiding van de ervaren Larry Klein (Herbie Hancock, Don Henley, Peter Gabriel, Walter Brecker) en valt op door de rijke strijkersarrangementen van de bekende arrangeur Vince Mendoza (Al Dimeola, Joni Mitchell, Joe Zawinul).

Zwoel

Net als op haar debuut kiest Melody Gardot ook op haar tweede plaat voor een zwoele, ingetogen en volledig akoestische instrumentatie, die ondersteund wordt met flink wat strijkers. Een instrumentatie die alle ruimte geeft aan haar rijke vocalen. Ook op My One And Only Thrill zingt ze immers de sterren van de hemel en weet ze zowel te ontroeren als te verleiden.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties