Artiest

Rob van de Wouw

  1. Artiestenchevron right
  2. Rob van de Wouw
Op een bed van electronica, funk, nu-classic soul en hiphopbeats maakt de trompettist Rob van de Wouw dansbare jazz.

Electrotechnologie

Een toekomst in de muziek leek hem lang ondenkbaar. Dus studeerde hij eerst electrotechnologie. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Rob van de Wouw trok toch naar de muziek. Op het Rotterdams conservatorium ontpopte de Brabander zich als een gedreven trompettist die regelmatig inviel bij bands als Nueva Manteca en de Cubop City Big Band. Hij vormde met maatje en trombonist Louk Boudesteijn het Louk Boudesteijn/Rob van de Wouw Quintet en nam het initiatief in de oprichting van het Rotterdams Jazz Orchestra.

Dansbare jazz

Twee jaar lang organiseerde hij jamsessies onder de naam Urban Jazz Sessions in het Rotterdamse muziekcafe Rotown. Een weerslag daarvan is terug te vinden op Van de Wouws eerste eigen album Reboot Your Soul. Op een bed van funk, nu-classic soul en hip hopbeats maakt de trompettist dansbare jazz. Op zijn tweede album Tunnelvision laat Van de Wauw zien dat hij boordevol nieuwe ideeen zit met een goede visie. Op dit album komt de samenwerking met Mark de Clive-Lowe zeer goed tot uiting. Met dit album heeft hij de Jazzism Edison Publieksprijs 2010 gewonnen.

Neon

In 2013 komt Rob van de Wouw met het album Neon. Hij speelt van dit album een aantal tracks bij het wekelijkse Radio 6 programma 'Mijke's Middag'.