Panic At The Disco

Panic At The DiscoDe jongens van Panic At The Disco spelen een mix van emopunk, technobeats en blikken synthesizers. Ze hebben hun succes voor een groot deel te danken aan MySpace. Op dit virtuele netwerk heeft de band een eigen account waarmee ze een uitgebreid vriendennetwerk hebben opgezet van ruim 700.000 virtuele vrienden.Delen


BiografieHet begin

De jongens komen uit de voorsteden van Las Vegas. Ryan Ross krijgt met kerstmis een gitaar van zijn ouders cadeau. Hij is zo blij met het instrument dat hij op zoek gaat naar andere schoolkameraden die ook een instrument hebben. Dat zijn zanger Brendon Urie, bassist Brent Wilson en drummer Spencer Smith. In het begin spelen ze vooral covers van Blink 182, maar al snel hebben ze inspiratie om ook hun eigen nummers te schrijven.

Platencontract

Wanneer ze ontdekt worden door Pete Wentz van de band Fall Out Boy is het hek helemaal van de dam: de jongens krijgen een platencontract. De band duikt de studio in voor het debuutalbum A Fever You Can’t Sweat Out. Ze splitsen het album in twee stukken.Het ene deel met 'futuristische electronica' en het andere deel met piano en accordeon. Als eerste verschijnt de single 'I Write Sins Not Tragedies'. Deze wordt opgevolgd door 'But It's Better If You Do'.

Exit Wilson

Bassist Wilson verlaat de band in mei 2006. Brent wordt gebeld aan de vooravond van een omvangrijke Amerikaanse tour. Het is voor hem een complete verassing dat hij uit de band wordt gezet. De reden is een gebrek aan verantwoordelijkheid en het feit dat hij muzikaal niet meegroeide met de band.

Populair

Ook in Nederland is Panic! At the Disco erg populair. Zo was hun optreden in Tivoli al uitverkocht (meer dan 1000 kaarten) voordat hun debuutalbum officieel in de winkels lag. De band staat in augustus 2006 op Pukkelpop en Lowlands.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties