Jill Scott

Jill ScottErykah Badu is naast The Roots op de hit 'You Got Me' te horen. Maar het was niet echt raar geweest als Jill Scott het nummer had ingezongen. Zij is namelijk een van de songschrijvers van 'You Got Me'...Delen


BiografiePoezie & Roots

Jill Scott groeit op in Noord Philadelphia en begint haar carrière met het voordragen van haar gedichten. Amir, de drummer van hiphop-formatie The Roots, ziet  haar en is onder de indruk. Hij nodigt haar uit om eens een kijkje te komen nemen in de studio. Ze schrijft mee aan de track 'You Got Me' en uitgerekend dat nummer wordt in 1999 een grote hit voor The Roots. Al snel daarna werkt Jill Scott samen met Will Smith, Eric Benet en Common. Ook doet ze mee met de Broadway musical Rent.

Poezie & Platen

Hidden Beach Recordings bracht in 2000 haar debuutalbum "Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1"  uit. Met de single 'A Long Walk'  van die cd had een ze een bescheiden succes, wat uiteindelijk leidde tot een Grammynominatie in 2003 voor de Best Female Vocal Performance. In 2005 kreeg ze deze onderscheiding voor de Best Urban/Alternative R&B Performance met 'Cross My Mind' . Het livealbum, Experience:Jill Scott 826+ werd in 2001 uitgebracht. Scott's derde cd, Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2, volgde in 2004. Ze werkte mee aan de single 'Daydreaming' van hiphopartiest Lupe Fiasco, die ook verscheen op haar volgende album uit januari 2007. In september van dat jaar volgde The Real Thing: Words and Sounds Vol. 3.Ze schrijft nog steeds gedichten en er verscheen een bloemlezing in april 2005 onder de titel The Moments, The Minutes, The Hours.

The Light Of The Sun

Na de scheiding van haar man heeft Jill Scott het moeilijk. Maar naar eigen zeggen vindt ze weer inspiratie na de geboorte van haar zoontje in 2009. Jill Scott brengt na een lange tijd in de studio te hebben gezeten het album The Light Of The Sun uit in de zomer van 2011. De eerste single 'So In Love' is een duet met soulzanger Anthony Hamilton.


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties