Artiest

Tim Dawn

  1. Artiestenchevron right
  2. Tim Dawn
Tim Dawn is een Nederlandse singer-songwriter. Hij is vooral bekend van zijn akoestische uitvoering van de Bee Gees-klassieker To Love Somebody, die hij opneemt voor een reclamecampagne van een bekende supermarktketen.

Biografie

Tim Dawn wordt op 6 juni 1987 in Leiden geboren als Thijs Marinus Vroegop. Hij heeft niet meteen het plan om de muziekwereld in te gaan en rondt zijn studierechten succesvol af. Nadat hij gaat backpacken door Australië en Nieuw-Zeeland leert hij zichzelf beter kennen en komt hij erachter dat muziek zijn echte passie is. Hierna verhuist de nieuwbakken muzikant naar een molenerf in Utrecht, waar hij rust vindt tussen de schapens en varkens. Zijn eerste single She verschijnt in juni 2014. Het balletje begint pas echt te rollen wanneer hij in 2016 de EP Up uitbrengt. Deze is geproduceerd door Huub Reijnders, die ook werkt met Rowwen Hèze, Bløf, Ed Struijlaart, Rob Dekay en Wies. Dat jaar gaat hij de boer op tijdens Popronde.

Bee Gees-cover

De singer-songwriter krijgt in 2018 een contract aangeboden bij Universal Music. Zijn eerste single daar is Walking On A Wire. Er volgen nog enkele singles in 2019 en dat jaar mag hij ook het voorprogramma van Hozier in AFAS Live verzorgen. Tim Dawn werkt in 2020 samen met de Belgische danceartiest Regi, die in de jaren negentig bekendheid verwerft met Milk Inc. Op diens album Vergeet De Tijd zingt Tim Dawn het nummer Never Grow Up. Gedurende de coronapandemie in het voorjaar van 2020 verschijnt de single Holiday At Home. Tim Dawn wordt aan het eind van het jaar door PLUS benaderd om een akoestische cover te maken van de Bee Gees-hit To Love Somebody. De reclamespots komen veelvuldig voorbij rond de kerst. In de zomer van 2021 verschijnt de single In This Together.

Nummers van Tim Dawn